
Dietetyk
[su_row][su_column size=”1/4″]
[/su_column] [su_column size=”3/4″][su_spacer size=”40″]
Mgr inż. Małgorzata Mękus
Specjalista ds. Żywienia
[su_spacer size=”15″]
[/su_column] [/su_row]
[su_accordion][su_spoiler title=”Poznaj Specjalistę” open=”no”]
[su_heading margin=”10″]Pracownik Naukowy oraz Dietetyk Instytutu Żywności i Żywienia w Warszawie od 2006 roku
Członek Polskiego Towarzystwa Dietetyki[/su_heading]
[su_row]
[su_column size=”1/2″]
Zakres Usług
- Konsultacja Pierwszorazowa 160 zł
- Konsultacja Kolejna 120 zł
- Dieta Indywidualna/Tydzień 350 zł
- Dieta Indywidualna/ 2xTydzień 550 zł
[/su_column]
[su_column size=”1/2″]
Leczenie
- Dietoprofilaktyka
- Dietoterapia
- Edukacja Żywieniowa
- Ocena Sposobu Żywienia
- Pomiary Antropometryczne
- Układanie Jadłospisów Indywidualnie Dostosowanych do Potrzeb, Wymagań oraz Preferencji Smakowych Pacjenta
- Nadwaga
- Otyłość
- Niedowaga
- Zaburzenia Lipidowe
- Hipercholesterolemia
- Hipertriglicerydemia
- Nadciśnienie Tętnicze
- Dna Moczanowa
- Niedokrwistość
- Cukrzyca Typu 2
- Choroby Przewodu Pokarmowego
- Choroba Refluksowa
- Zapalenie Żołądka i Dwunastnicy
- Stłuszczenie Wątroby
- Kamica Pęcherzyka Żółciowego
- Zespół Jelita Drażliwego
- Zaparcia
- Biegunki
- Depresja
- Żywienie Dzieci i Młodzieży
- Żywienie Seniorów
- Żywienie Podczas Menopauzy
- Żywienie Podczas Choroby
- Badania Laboratoryjne
[/su_column][/su_row]
[su_heading margin=”10″]Godziny przyjęć:[/su_heading]
Poniedziałek | Wtorek | Środa | Czwartek | Piątek | Sobota |
od 10:00 |
[su_heading margin=”10″]Informacje[/su_heading]
Pani mgr Małgorzata Mękus jest absolwentką Wydziału Nauk o Żywieniu Człowieka i Konsumpcji Szkoły Głównej Gospodarstwa Wiejskiego.
Posiada specjalizację z dziedziny: Żywienie Człowieka i Dietetyka.
Ukończyła także Studia Podyplomowe w Instytucie Żywności i Żywienia w Warszawie na kierunku Poradnictwo dietetyczne postępy w żywieniu człowieka oraz Bezpieczeństwo Żywności i Żywienia. Pani Mękus należy do Polskiego Towarzystwa Dietetyki. Jest osobą dbającą o ustawiczne poszerzanie swojej wiedzy. Uczestniczy w licznych Konferencjach, Sympozjach oraz Zjazdach Naukowych.
Od 2006 roku jest Pracownikiem Naukowym oraz Dietetykiem Instytutu Żywności i Żywienia w Warszawie.
Doświadczenie zawodowe, wiedzę oraz umiejętność pracy z pacjentem, zdobyła między innymi w:
-
Pracowni Prewencji i Leczenia Otyłości – Zakład Dietetyki i Żywienia Szpitalnego z Kliniką Chorób Metabolicznych i Gastroenterologii Instytutu Żywności i Żywienia
-
Ogólnopolskim Centrum Dietetyki Instytutu Żywności i Żywienia
-
Poradni Chorób Metabolicznych i Leczenia Otyłości Mazowieckiego Szpitala Bródnowskiego w Warszawie
Doskonalenie Zawodowe:
- Uczestnictwo w licznych konferencjach, sympozjach i zjazdach naukowych m.in.:
- Rajd Nowoczesnej Dietetyki, 19.V.2016 r., Warszawa
- Interdyscyplinarna Konferencja „Zaburzenia odżywiania się”, 24.IV.2016 r., Warszawa
- I Warszawskie Dni Promocji Zdrowia „Zdrowie w Populacji”, 10.III.2016 r., Warszawa
- Przyszłość poradnictwa dietetycznego w Polsce, 23.IV.2015 r., Warszawa
- Kurs medyczny „Lipidologia 2014”, 25.X.2014 r., Warszawa
- Diagnostyka Zaburzeń Jelitowych, 16.X.2014 r., Warszawa
- VII Warszawskie Spotkania Diabetologiczne, 18.X.2014 r., Warszawa
- Chirurgia Metaboliczna, 23-24.IV.2012 r., Warszawa
- Konferencja szkoleniowa dla dietetyków „Dieta bezglutenowa 2011”, 3.XII.2011 r., Warszawa
- Ogólnopolska Konferencja Szkoleniowa „Zasady prawidłowego żywienia dzieci w przedszkolach”, 2.XII.2011 r., IŻŻ, Warszawa
- V Warszawskie Spotkania Diabetologiczne, 22.X.2011 r., Warszawa
- II Konferencja „Zmniejszenie spożycia soli a produkty, potrawy i posiłki z obniżoną zawartością soli”, 14.X.2011 r., IŻŻ, Warszawa
- IV Uniwersytecki Dzień Diabetologii, 9.IV.2011 r., Warszawa
- IV Warszawskie Spotkania Diabetologiczne, 22-23.X.2010 r., Warszawa
- Konferencja naukowa zorganizowana przez Polskie Towarzystwo Osób z Celiakią i na Diecie Bezglutenowej z okazji obchodów V Międzynarodowego Dnia Celiakii, 22.V.2010 r., Warszawa
- Sympozjum naukowo-szkoleniowe „Podyplomowa Szkoła Interny”, 8.V.2010 r., Warszawa
- Żywienie Ludzi Aktywnych. Korzyści Dobrej Diety, Korzyści Aktywnego Życia, 6.XII.2009 r., Warszawa
- Postępy diabetologii, 20-21.XI.2009 r., Warszawa
- II Zjazd Polskiego Towarzystwa Badań nad Otyłością, 17-17.X.2009 r., Szczecin
- Konferencja szkoleniowo-naukowa „Aktualności w Gastroenterologii”, 3.X.2009 r., Warszawa
- Łódzki Weekend Gastroenterologiczny, 11-12.IX.2009 r., Łódź
- Sympozjum naukowo-szkoleniowe Podyplomowa Szkoła Polskiego Towarzystwa Pediatrycznego „Nowoczesna Pediatria 2009”, 5.IX.2009 r., Warszawa
- VI Warszawskie Dni Nauki o Żywieniu Człowieka, 06-07.V.2014 r., Warszawa
- V Warszawskie Dni Nauki o Żywieniu Człowieka, 16-17.IV.2013 r., Warszawa
- IV Warszawskie Dni Nauki o Żywieniu Człowieka, 18-19.IV.2012 r., Warszawa
- III Warszawskie Dni Nauki o Żywieniu Człowieka, 15-16.IV.2011 r., Warszawa
- II Warszawskie Dni Nauki o Żywieniu Człowieka, 21.IV.2010 r., Warszawa
- I Warszawskie Dni Nauki o Żywieniu Człowieka, 22.IV.2009 r., Warszawa
- V Sympozjum Polskiego Towarzystwa Gastroenterologii Hepatologii i Żywienia Dzieci, 17-18.V.2008 r., Poznań
[/su_spoiler]
[su_spoiler title=”zwiń” class=”zwin”][/su_spoiler]
[/su_accordion]
Dietetyk – specjalista dla zdrowia i urody
Indywidualnie opracowany plan żywieniowy to odpowiedź na potrzeby osób, które w wyniku nieprawidłowej diety borykają się z problemami zdrowotnymi. Nasz dietetyk to specjalista z zakresu żywienia, który na podstawie przeprowadzonego wywiadu jest w stanie trafnie określić potrzeby pacjenta i opracować zbilansowane menu, uwzględniające wiek, stan zdrowia oraz dotychczasowe nawyki.
Do odwiedzenia naszej przychodni mieszczącej się w Grodzisku Mazowieckim zapraszamy osoby, które:
• cierpią na choroby, których leczenie wymaga przejścia na dietę eliminacyjną
• uprawiają sport zawodowo lub amatorsko i potrzebują dobrze skomponowanego jadłospisu, który zaspokoi zapotrzebowanie energetyczne organizmu, a jednocześnie pomoże osiągnąć oczekiwane wyniki
• cierpią z powodu nadwagi lub otyłości
• chcą odżywiać się świadomie, zdrowo i usystematyzować nabytą wiedzę
Dietetyk podczas wizyty przeprowadza rozległy wywiad lekarski, mający na celu przede wszystkim trafne zdiagnozowanie problemów oraz potrzeb danej osoby. Zlecenie dodatkowych badań, ustalenie zbilansowanego jadłospisu i poszerzenie wiedzy z zakresu zdrowego odżywiania to kolejne kroki na drodze do poprawy samopoczucia. Progress Clinic zakresem swojego działania obejmuje Grodzisk Mazowiecki oraz okolice.
Zapraszamy do kontaktu i umówienia wizyty u specjalisty z zakresu odżywiania.
Dobry dietetyk – Milanówek, Pruszków i okolice
Nasz dietetyk, mgr Małgorzata Mękus, przyjmuje w przychodni Progress Clinic w każdą sobotę od godziny 10:00. Jest ona specjalistką do spraw zdrowego żywienia z wieloletnim doświadczeniem. Dzięki posiadanej wiedzy skutecznie przygotuje i opracuje dietę dla każdej osoby – zarówno dla tej, która kocha sport, jak i tej, która pragnie zrzucić zbędne kilogramy. Rejestracji można dokonać telefonicznie lub za pośrednictwem adresu email podanego na naszej stronie internetowej.
W naszej placówce przyjmują także inni specjaliści, między innymi: chirurg plastyczny, neurochirurg czy stomatolog.